';

Kogel Mogel w Gault & Millau

Kogel Mogel w Gault & Millau

Miło nam poinformować, że Kogel-Mogel jest jedną z restauracji, która znalazła się w światowym przewodniku kulinarnym Gault & Millau.

Przewodnik Gault&Millau Polska – RestauracjeGault & Millau [go e mijo] to jeden z najbardziej prestiżowych i wpływowych na świecie przewodników kulinarnych. Został założony w 1965 roku we Francji przez dwóch znanych krytyków kulinarnych Henri’ego Gault’a i Christian’a Millau. Systemem punktów i czap kucharskich ocenia i honoruje restauracje oraz szefów kuchni. Opisuje także i ocenia nietuzinkowe hotele oraz najlepsze produkty spożywcze charakterystyczne dla danego regionu. Przewodnik jest obecny w dziewięciu krajach świata. Do tego elitarnego grona w 2014 dołącza także Polska.

Kogel Mogel

Restauracja Kogel Mogel to miejsce, w którym sztuka kulinarna polskiej kuchni ukazana jest w innym wymiarze. Można u nas skosztować tradycyjnych polskich dań w nowych, niespotykanych aranżacjach.